Avowed utannonserades på E3 förra året med en förrenderad trailer, och därefter blev det locket på hos Obsidian. På Windowscentral säger de sig dock ha fått information från en källa nära projektet och till och med ha fått se bilder från det.

De uppger att spelets tycks drivas av en förbättrad version av spelmotorn från The Outer Worlds (som använde Unreal Engine 4). Spelet ska även ha anammat samma starka färgpalett, vilket kommer lite som en överraskning med tanke på utannonseringstrailerns något dämpade färgsättning.

Det vankas strider i förstapersonsvy, utforskande och narrativa system, och de säger att om The Outer Worlds var Obsidians variant på ett Fallout-liknande spel, är Avowed deras variant på ett Elder Scrolls-liknande spel.

I strid har vi inte bar en, utan två händer att nyttja, och vi ska kunna kombinera lite som vi vill. Man kan alltså använda ett tvåhandsvapen, ha två dolkar, använda magi i ena handen och ett enhandsvapen i den andra etc.

Och på tal om magi finns det gott om trollformler från Pillars of Eternity, eftersom Avowed utspelar sig i samma värld. De inkluderar blixtrande Jolting Touch, giftiga Fetid Caress och förödande Fireball, som gör stor skada men kräver två händer för att kasta.

Huruvida spelet kommer att ha en helt öppen spelvärld framgår inte av läckan, och det är inte omöjligt att det, precis som The Outer Worlds, får öppna men separata områden. Det har dock ryktats tidigare om en öppen spelvärld som ska vara mycket större än Skyrims.

Vi har ännu inget släppdatum för Avowed.