Vi har vetat att Battlefield 2042 vilar på en trio grundpelare. Dels har vi klassiska All-Out Warfare (Conquest och Breakthrough), och så har vi nydanande Battlefield Portal som vi kikade på i somras. Precis i detta nu är det dags att reda vad den sista pelaren, Hazard Zone, handlar om.

Spelläget har beskrivits som ett "truppbaserat läge med höga insatser", och nu är Dice redo att både visa och berätta mer. Bakgrunden är spänningar mellan USA och Ryssland, och en blackout som resulterat i 70 procent färre satelliter. Nya temporära satelliter samlar viktig data, och när dessa träffar marken är det upp till No-Pats-styrkor att samla datan som lagrats på hårddiskar.

Och du gissar rätt: spelaren är en del av en sådan här fyrmannatrupp. Ni ställs i er tur mot andra trupper och totalt kan 32 spelare (8 trupper) mötas samtidigt på pc, Playstation 5 och Xbox Series X|S. På old-gen är det 24 spelare som gäller. Truppen kan inte innehålla mer än en specialist av samma sort, och något som kan ställa allt ytterligare på ända är en sällsynt men freakin' tornado.

Hazard Zone blir tillgänglig på de sju lanseringskartor som kommer med All-Out Warfare. Uspen är kittlande, tajta matcher där du förutom andra spelare tvingas kämpa mot hårt AI-motstånd.

Dice hälsar: "Varje kula, varje möte, varje beslut räknas."

Battlefield 2042 släpps 19 november till pc, Playstation och Xbox.