Baldur's Gate 3 rullar vidare i early access, och igår släpptes patch nummer sex. Till fansens stora glädje lägger den till en hel del nytt innehåll snarare än att bara mixtra med saker i bakgrunden, vilket är precis vad som efterfrågats på senare tid. Listan av nytillskott är hyfsat lång, men punkten som står ut mest är troligen den uråldriga fästningen Grymforge.

Denna plats ligger i det underjordiska nätverket Underdark och var en gång i tiden ett fort tillhörande kyrkan som tillber guden Shar. En uråldrig, underjordiska plats som denna innehåller givetvis hemligheter och skatter, varav somliga vi lär stöta på i de nya uppdragen.

Vill man ha lite extra magisk kraft på sin sida när man beger sig ner i mörkret kan man även dra nytta av den nya klassen sorcerer. Den kommer dessutom med två underklasser: wild magic och draconic bloodline.

Wild magic anammar kaos och manipulerar slumpen för att få bra tärningskast och kanske intressanta bonuseffekter, såsom att tända eld på alla i omgivningen eller frammana något aggressivt väsen. Draconic bloodline använder rätt klassiska element från sina drakförfäder, och får dessutom en speciell magisk formel baserat på vilket förfäder personen har.

Utöver detta vankas det en rad nya magier, attacker och förmågor, en hel del grafiska förbättringar (inklusive stöd för DLSS 2.3 och AMD FSR) och ny musik. Läs alla patch notes här.