Techland har gett oss ytterligare ett avsnitt av sin utvecklingsdagbok för Dying Light 2, där de återigen får oss att dra fram skämskudden när de låtsas föra en spontan diskussion. Detta avsnitt handlar om de övergivna byggnader som finns i världen och hur spelaren kan använda dem för att sätta sin egen prägel på omgivningen.

Man kommer kunna återställa dessa förfallna byggnader till allt från skolor och bagerier till pumpaodlingar. Detta har en praktisk påverkan på spelet, eftersom vi till exempel kan få tillgång till försäljare med unika varor eller en serie nya uppdrag.

Vi kan även återställa träningsanläggningar för att få tillgång till speciella utmaningar med fokus på specifika delar av strids-, plattforms- och spelmekaniken. Detta inkluderar parkour-utmaningar skapade av en designer som tydligen älskar Super Mario.

De olika fraktionerna i spelet spelar också roll i återställandet, eftersom vi får välja vilka byggnader som ska styras av vilken grupp.

4 februari 2022 är släppdatumet som Techland siktar på i dagsläget, och sedan ett par veckor tillbaka vet vi att det även kommer till Nintendo Switch.