Rockstar håller för närvarande lika tätt som en vattenballong utan ballong. När de nyligen offentliggjorde GTA: The Trilogy var samlingen redan "känd" efter upprepade läckor. Det har följts av att massa annan information om samlingen.

Först: det här är obekräftade uppgifter. Med det klart: användaren alloc8or på siten GTAforums säger sig ha kommit åt information i en opublicerad artikel hos Rockstar. Där förklaras att spelen får GTA V-liknande kontroller, en mängd grafiska förbättringar, med mera. Samma användare ska också ha fått tag på systemkraven, en achievement-lista, tidsexklusiva rabatter om spelet köps från Rockstar, med mera.

Två märkligheter väcker tvivel om äktheten i denna alloc8ors uppgifter, skriver Kotaku som sammanfattat ryktesfloran. Först en felaktig benämning på en processor i sagda systemkrav (sägs heta Core I5-2700K, men heter egentligen I7-2700K). Sen texten "Three iconic cities, three epic stories": boxen innehåller tre spel, där de två första utspelas i varsin stad men det tredje – San Andreas – i en delstat som i sig innehåller tre städer.

Officiellt är hur som helst att Rockstar siktar på release av GTA: The Trilogy – Definitive Edition innan 2021 är slut. Och att det ger oss nyversioner av tre lindrigt sagt stilbildande spel.