Januari är i vanliga fall inte direkt spelårets mest intensiva månad, men januari 2022 såg annorlunda ut då Dark Souls-gänget Fromsoftware skulle släppt Elden Ring den 21 januari. Nyckelordet är "skulle", för nyss stod det klart att man väljer att skjuta på releasen ett tag.

Det blir ingen dramatisk försening då man i stället valt datumet 25 februari. Teamet hälsar att "djupet och den strategiska friheten" har krävt mer av dem än vad de trodde från första början.

Elden Ring är kärleksbarnet mellan Dark Souls-ikonen Hidetaka Miyazaki och Game of Thrones-bekantingen George R. R. Martin. Tålamodet kring spelet har redan prövats å det grövsta då det mellan E3 2019 och E3 i år var knäpptyst. I jämförelse med det är en extra månad ingenting.

Bandai Namco bekräftar samtidigt ett stängt nätverkstest som kommer ske 12 november, där de bjuder in "utvalda fans" som får uppleva första timmarna av det efterlängtade spelet. Man förenar nytta med nöje då man samtidigt hjälper Fromsoftware att testa onlineservrarna.

För att få chansen att delta kan du registrera dig via Bandai Namcos betainitiativ.