För ett par dagar sedan rapporterade vi om att företaget Dbrand fått påhälsning från Sony angående deras svarta sidopaneler – som de kallade Darkplates – till Playstation 5. Sony ansåg att de gjort sig skyldiga till både upphovsrättsbrott och piratkopiering, eftersom sidopanelerna ifråga var i princip identiska med originalpanelerna.

Men skam den som ger sig, och efter bara en dag var Dbrand tillbaka med nydesignade sidopaneler, som skiljer sig en del från originalen. På Reddit förklarar de att anledningen till att de slutade sälja sina ursprungliga Darkplates var att Sony lyckades få ett designpatent, vilket Dbrand inte trodde att de skulle få. Istället för att dra det hela till domstol beslutade de sig istället för att lansera den omdesign de jobbat på under de senaste månaderna.

Det mest framstående inslaget i den nya designen är luftintag för konsolens fläktar, vilket enligt Dbrand ska förbättra kylningen. Designen kommer dessutom inte bara i svart, utan även i vitt och ljusgrått. Vill man sätta lite färg på tillvaron kan man dessutom köpa till genomskinliga vinylremsor i olika färger, som placeras över konsolens existerande LED-remsa.