Bethesdas Starfield kommer att äga rum i en liten del av Vintergatan som sträcker sig runt 50 ljusår bort från vårt solsystem. Området kallas för The Settled Systems, och i den senaste videon får vi lite konceptkonst och information om det.

Spelet utspelar sig år 2330, men 20 år innan dess utspelade sig en blodig konflikt mellan de två största fraktionerna – United Colonies och Freestar Collective – som kallas för The Colony War. 20 år senare har de uppnått fred, även om det är en spänd sådan. The Settled Systems är dock långt ifrån säkert, och några av de mänskliga hoten inkluderar prisjägare, pirater från Crimson Fleet, allmänt otrevliga rymdfarare och de religiösa fanatikerna i House Va'Ruun.

Vi som spelare kommer axla rollen som den nyaste medlemmen i organisationen Constellation, vars uppdrag är att avtäcka galaxens alla mysterier. Med tanke på alla grupper och konflikter i spelet lär vi behöva hålla tungan rätt i mun när vi interagerar med dem, och det är nog ingen högoddsare att vi kommer behöva välja sida då och då. Mycket snack lär det åtminstone bli, eftersom Starfield kommer att ha dubbelt så många dialograder som Skyrim.

Starfield ska släppas till PC och Xbox den 11 november 2022.