Microsoft släpper två nya storlekar på lagringskorten till Xbox Series X och S. De nya enheterna är på 512 GB respektive 2 TB, och blir därmed välkomna komplement till det kort på 1 TB som hittills varit det enda alternativet om du vill ha mer lagring som är lika snabb som den interna i din Xbox Series-konsol.

Korten tillverkas även denna gång av Seagate och de ska dyka upp i mitten av november. Priserna i USA hamnar på 140 dollar för den lilla och 400 för den stora. Direktöversatt med dagens dollarkurs (1 dollar = 8,61 kr) blir det ca 1 200 respektive 3 400 kronor. Men som vi alla vet brukar det svenska priset bli högre än så efter tullar m.m.

Vi har inte sett några officiella svenska priser än, men dagens 1 TB-kort kostar från 2 400 kronor. Vilket ställer till det om du köper den billiga Xbox Series S-konsolen (ca 3 000 spänn) men kommer på att dess 500 GB lagring inte räcker till och köper expansionskortet – då borde du hellre ha köpt en Series X med 1 TB lagring direkt. Men i mitten av november finns en förhoppningsvis billigare lösning.