Att Battlefield 2042 kommer att använda sig av specifika karaktärer vid namn specialists istället för mer anonyma klasser har inte direkt blivit det mest hyllade inslaget i spelet. I betatestet fick vi testa på fyra av dem, och via en video har Dice nu visat upp ytterligare fem stycken.

Först ut är Navin Rao, som är av recon-klassen. Han kan hacka både föremål i omgivningen såväl som spelare, och dödar han en hackad spelare kickar förmågan trojan network in och visar alla fiender i närheten. Sedan har vi Santiago "Dozer" Espinoza, och precis som namnet antyder är han en tung assault-kille som kan använda en bärbar ballistisk sköld och dessutom tar mindre skada från explosioner.

Näst på tur är Emma "Sundance" Rosier, även hon av assault-klass. Hennes specialitet är en uppsättning smarta sprängladdningar som till exempel kan söka sig till mål på egen hand. Hon får dessutom en wingsuit som låter henne glida långa sträckor. Därefter har vi Ji-soo Paik, som är recon-klass. Hennes passiva förmåga är att hon automatiskt "spotar" fiender som gör skada mot henne, medan hennes aktiva förmåga låter henne se siluetten av fiender bakom föremål.

Sist ut är Constantin "Angel" Anghel, som är support-klass. Han kan snabbt återuppliva andra spelare och återställa deras armor, och dessutom kalla in en ammo- och utrustningslåda.

Battlefield 2042 släpps den 19 november till PC, Xbox One, Xbox Series X/S och Playstation 4/5.