Lite från ingenstans har Eric "Concernedape" Barone – skaparen av Stardew Valley – utannonserat sitt nästa spel, som han suktat oss med då och då. Det går under namnet Haunted Chocolatier, och sitt namn troget inkluderar det både spöken och choklad. Designen kommer garanterat att få Stardew Valley-älskare att känna sig som hemma, även om Barone i nuläget inte vill avslöja huruvida de båda spelen utspelar sig i samma universum.

I utannonseringen skriver han att Stardew Valley kretsade kring det ödmjuka och vardagliga, men att han med det nya spelet ville utforska något mer fantastiskt och extraordinärt – det innebär även att han känner sig mindre bunden, vilket han kände var ett problem med Stardew Valley. Han poängterar dessutom att även om man bor i ett slott som hemsöks av spöken, är det inget "negativt" spel, utan snarare positivt och upplyftande.

Spelmekaniken kretsar i grunden kring att samla ingredienser, göra choklad och driva en chokladbutik, även om det även finns mycket annat att ägna sig åt. Avslutningsvis vill han säga att spelet kanske ser välfungerande och färdigt ut i videon, men att det finns massor av jobb kvar att göra och att det lär dröja ett bra tag innan det är klart.