Imorgon är det äntligen dags att ge sig ut på en helvetisk roadtrip och återigen få ordentligt med stryk nere i mörka hålor. Darkest Dungeon 2 släpps då i early access på Epic Games Store, nästan sex år efter att det första spelet kom ut. För att få rätt stämning har Red Hook Studios släppt en ny trailer, som dessutom ger oss det första gameplayet från spelet.

Som ni säkert hör är det Wayne Junes ljuva stämma som agerar berättarröst – samma röstskådespelare som hyllades för sin prestation i det första spelet. Något som dock förändrats är att spelet gått från 2D till 3D, men utan att frångå stilen från det första spelet. Striderna ser även snarlika ut, med karaktärer uppradade en efter en, där deras plats påverkar vilka av deras förmågor de kan använda.

Resan med häst och vagn är heller ingen dans på rosor, och det verkar som att vi blir tvungna att passa oss för bråte på vägen, utöver att ta svåra beslut om vilken väg vi ska ta. Kärran går dock att uppgradera för att få olika fördelar, såsom förbättrad förmåga att se vad kommande noder på kartan döljer.

Mellan varven kan värdshus bli en sann räddare i nöden, eftersom vi återigen måste hålla koll på våra karaktärers stressnivåer så att de inte får ett sammanbrott vid värsta möjliga tillfälle.

Imorgon är det som sagt dags för early access-släpp, och det återstår att se hur länge det stannar där innan det är redo för ett skarpt släpp.