Ett av de mest efterlängtade spelen nu är onekligen Horizon: Forbidden West från Guerrilla Games, som kommer i februari nästa år till Playstation 4 och Playstation 5. Gameplay-premiären var riktigt imponerande, och i ett blogginlägg har Sony nu gett oss lite mer information om spelet, såväl som en rad GIF-videor.

Lead systems designer David McMullen berättar bland annat att det nya systemet där vi kan klättra fritt på vissa ytor samt Aloys förmåga att dra sig upp på ytor i hopphöjd gör att potentialen för utforskande blir betydligt högre.

Han nämner även det nya redskapet pullcaster, som inte bara kan användas som en änterhake och slunga upp Aloy i luften, utan dessutom användas på föremål, till exempel för att dra ner en kista från en avsats eller slita ner luckan till en ventilationstrumma.

Striderna och den associerade utrustningen har också utvecklats, där en viktig aspekt är den nya arbetsbänken. Där kan man uppgradera och förbättra vapen såväl som kläder för att lägga till nya moddplatser, resistenser, förmågor etc.

En av de nya förmågor som teamet lagt till för att uppmuntra spelare att blanda närstrider med bågskytte är att man kan ladda Aloys spjut genom närstridsslag. Den samlade energin kan sedan placeras på fiender och därefter skjutas för att göra stor skada. Det kommer givetvis även att finnas nya vapen att leka med, såsom spike thrower, samtidigt som existerande vapen har fått en "starkare personlighet".

Se till att ta en titt på blogginlägget för all information och GIFs med gameplay. Horizon: Forbidden West släpps den 18 februari 2022.