Geforce Now är en tjänst från Nvidia som låter en streama spel till diverse enheter och webbläsare. En webbläsare som dock saknat stöd är Microsoft Edge, som råkar vara den som Xbox-konsolerna använder sig av. I och med den senaste uppdateringen från Nvidia blir det dock ändring på det, även om de har märkt stödet för Microsoft Edge som "beta", så bli inte förvånade om allt inte fungerar 100 % smidigt i dagsläget.

Geforce Now är i grunden en prenumerationstjänst med olika nivåer beroende på vilken prestanda man är ute efter (snart med en RTX 3080-nivå). Men det finns även en gratisnivå som begränsar en till spelsessioner på en timme i taget och kan innebära att man måste vänta i kö innan man kan börja lira. Med gratisversionen får man dessutom inte tillgång till RTX-raytracing.

Man använder tjänsten för att lira spel som man redan äger på plattformar som Steam, Epic Games Store och Ubisoft Connect, och i dagsläget stöds över 1000 titlar. En märklig företeelse verkar dock vara att tidigare Playstation-exklusiva Death Stranding inte dyker upp i Geforce Now via Xbox – förutom i Ryssland. Huruvida det är en medveten blockering eller bara ett fel vet vi inte.