Den senaste "riktiga" Blizzcon vi fick uppleva var under 2019. 2020 blev showen helt inställd, och istället fick vi online-varianten Blizzconline i början av 2021. I år blev det heller ingen fysisk mässa, och planen var att Blizzconline skulle komma tillbaka i början av nästa år. Nu har de dock meddelat att så inte blir fallet.

I ett inlägg förklarar Blizzard att ett Blizzcon-event kräver att hela företaget samarbetar i sin önskan att visa upp vad de arbetat med för communityn. Men i dagsläget anser de att det vore bättre att lägga all denna energi på att ge stöd till sina team och jobba vidare med de spel och upplevelser som är på gång. De nämner det inte uttryckligen, men vi får anta att den senaste tidens anklagelser och utredningar om trakasserier och diskriminering har ett finger med i spelet.

De säger även att de i framtiden vill se till att Blizzcon blir så tryggt, välkomnande och inkluderande som möjligt, och de ser fram emot att återuppliva eventet. De försäkrar även att de fortfarande kommer att ge oss nyheter och information om kommande släpp.