Min erfarenhet av Turtle Rocks zombieslaktarspel Back 4 Blood är att spelarskaran över lag verkar vara bra. Men visst råkar man ibland ut för den där individen som med flit skjuter på alla fåglar för att starta en anstorm av zombier, vägrar att gå in i skyddsrummet eller tea-bagar en när man ligger knockad på marken och ber om hjälp.

Griefers kan med andra ord förstöra mycket för gruppen, och i Back 4 Blood kan man heller inte sparka ut dem med en demokratisk röstning. Folk har vädjat till Turtle Rock om att lägga till funktionen, och det har inte fallit på döva öron. I ett uttalande till Gamesradar hade de följande att säga om saken:

We hope the community understands there are significant design and player experience considerations associated with such a feature (reward considerations for kicked players, potential for griefing in the opposite direction, continued management, etc.).

We are absolutely aware of it and absolutely working on it. We cannot, however, provide an immediate and accurate ETA as we must ensure the design and implementation is tight.

Det är alltså medvetna om problemet, men påpekar att funktionen är mer komplicerad att implementera än man kan tro. De måste bland annat ta hänsyn till hur utsparkade spelare ska belönas för rundan och att vote kick-funktionen kan användas för griefing "åt andra hållet". De jobbar för fullt med en lösning, men har inget tidsspann för när den kan tänkas implementeras. Den kommer helt enkelt när de känner att de fått till en bra design.