En av medgrundarna till anrika Arkane Studios heter Raphael Colantonio, men han har sedan flera år tillbaka lämnat företaget. Istället grundade han en ny utvecklare vid namn Wolfeye Studios, som nu jobbar med debutspelet Weird West. Det är en immersive sim varvad med rpg och skulle ha släppts redan i år, men i den första i en serie av videor om spelet meddelar de ett nytt släppdatum: 11 januari 2022 till PC, Xbox One, Xbox Series X/S och Playstation 4/5.

Precis som namnet antyder utspelar sig spelet i vilda västern, men med något av en twist. Där finns nämligen inte bara banditer, sheriffer och salooner, utan även övernaturliga varelser och monster. Dessutom utlovas i sedvanlig ordning en sandlådevärld där fraktioner, karaktärer och platser reagerar och förändras beroende på ens agerande.

Handlingen följer flera olika karaktärer och sammanstrålar sedan i ett avslutande kapitel. Sandlåde-aspekten ska dock leda till en upplevelse som skiljer sig från genomspelning till genomspelning.

Spana in videon ovan för att få ett smakprov på hur vi kommer kunna interagera med omgivningarna, utforska världen och utveckla våra karaktärer.