Till mångas förtjusning utannonserade Stardew Valley-skaparen Eric "Concernedape" Barone äntligen sitt nästa spel för ett par veckor sedan. Vissa klagade på att Haunted Chocolatier är väldigt likt Stardew Valley, medan detta faktum bara var positivt för andra.

Men även om det på ytan är likt Barones föregående spel, finns det även skillnader. I ett blogginlägg säger han till exempel att Haunted Chocolatier kommer att ha större fokus på strider, vilket innebär att det verkligen måste vara roligt, tillfredsställande och engagerande att slåss. Han lovar dessutom att han inte bara har kopierat striderna från Stardew Valley – tvärtom ska det mesta i spelet vara helt kodat och ritat från grunden.

Striderna ska stödja olika spelstilar, där ett exempel är sköldar. Man kan använda sig av dessa för att blockera attacker och på så sätt temporärt knocka fiender så att man kan attackera dem snabbare, vilket belönar mer försiktiga spelare. Men man kan även strunta i sköldar och istället köra på full aggression (och ha andra föremål i sköldhanden), vilket är mer riskabelt men resulterar i att man besegrar fienden snabbare.

Han påpekar även att han inte kommer att släppa spelet förrän han känner att det är roligt och medryckande, även om det innebär att han aldrig släpper det. I dagsläget säger han sig dock vara 100 % säker på att han kommer att nå en punkt där han känner att spelet är redo.