Sega kanske har sina glansdagar bakom sig, men det är fortfarande en av giganterna inom spelbranschen. Nu har de meddelat att de ingått en strategisk allians med Microsoft. Syftet, eller åtminstone ett av dem, är att använda sig av Microsofts molnplattform Azure för att skapa "storskaliga, globala spel i nästa generations utvecklingsmiljö".

Detta ska även vara en del av Segas "Super Game"-satsning, som vi fick höra talas om tidigare i år. Super Game handlar inte om ett enda spel, utan är ett större projekt i syfte att ta fram flera titlar, med nyckelord som "global", "online", "community" och "nyttjande av varumärken". Med andra ord kan vi nog räkna med att Sonic är med på ett hörn och att online-spel finns med i receptet.

Samarbetet med Microsoft är sprunget från en tro från Sega om att spelvärlden kommer att fortsätta att utvecklas och bli ännu mer sammankopplad. Därför ämnar de även att samarbeta inom utvecklingen av teknologiska innovationer, såsom inom nätverksinfrastruktur och kommunikationsverktyg.

Sarah Bond från Microsoft kommenterade att Sega har varit en otroligt bra partner som spelat en ikonisk roll i spelindustrin. Nu ser de fram emot att jobba tillsammans under tiden Sega utforskar nya sätt att skapa unika spelupplevelser.