Visste ni att Game Pass har PC-spel? Garanterat, men Xbox vill betona det lite extra i den senaste Game Pass-trailern. I den får vi en genomgång av vilka spel som kom till tjänsten i oktober, vilket bland annat inkluderade zombieslaktaren Back 4 Blood, strategiska Age of Empires IV, Bungies långkörare Destiny 2 och The Forgotten City – den hyllade modden som nu blivit ett eget spel.

Men trailern blickar inte bara bakåt, utan även framåt, och det kommer fullt med högkvalitativa AAA-spel. Till att börja med har vi Battlefield 2042, eftersom Game Pass-prenumerationer numer inkluderar basvarianten av Electronic Arts egna prenumerationstjänst EA Play, som ger en möjlighet att testa spelet i tio timmar. Om det istället är arkadracing man är sugen på kan Forza Horizon 5 vara något att hålla ögonen på, som släpps till tjänsten 9 november.

Gillar man förstapersonsskjutare men vill ha något mer futuristiskt än Battlefield 2042, är det bara att sätta siktet på Master Chiefs efterlängtade comeback i Halo Infinite, som kommer den 8 december. Därtill kommer både Bedrock- och Java-versionerna av Minecraft att läggas till.

För mer info om vad som händer på Game Pass i november, spana in Mortaignes eminenta tråd.