Elden Ring visade äntligen upp sig på allvar för några dagar sedan, med inte mindre än 20 minuters varierat gameplay. Ett begränsat antal spelare kommer dock att få se betydligt mer än så, eftersom Fromsoftware planerar att anordna ett nätverkstest den 12 november.

Under detta nätverkstest kommer deltagarna att få testa att köra som fem olika klasser, som Fromsoftware nu har gett oss en titt på. De är Warrior, Enchanted Knight, Prophet, Champion och Bloody Wolf. Vi vet inte om dessa fem är de enda klasserna i spelet, men med Fromsoftwares tidigare spel som utgångspunkt är det inte omöjligt att vi får några till att välja bland.

Vi vet heller inte hur stor betydelse dessa klasser har i det långa loppet. Handlar det bara om några mindre stats-skillnader och den utrustning vi startar med, eller har de större betydelse för karaktärsutvecklingen? Historiskt sett har Souls-spelen gett oss fria tyglar att bygga våra karaktärer oavsett vad vi startar som, och valfrihet tycks onekligen vara ett av ledorden även för Elden Ring.

Efter en mindre försening ska Elden Ring nu släppas 25 februari 2022.