Forza Horizon 5 släpps officiellt idag, men har redan samlat på sig en gedigen spelarskara. Detta eftersom man har kunnat spela det sedan den 5 november om man köpt den dyrare Premium-utgåvan av spelet, alternativt om man prenumererar på Game Pass och köpte till ett Premium-tillägg till spelet.

Och många verkar ha nappat på Premium-paketet – som även inkluderar en massa andra extran, som kommande DLC – för spelets topplista inkluderar faktiskt över en miljon spelare (tack @floke). Hur många till spelare som kommer att strömma in idag (och hur bra spelets servrar kommer stå pall) återstår att se, men med tanke på att spelets inkluderas i Game Pass och har fått väldigt bra betyg, lär det inte bli en oansenlig mängd.

FZ:s racing-guru Tomas recenserade självklart spelet för vår räkning, och drämde till med en 4 i betyg.

Uppdragen känns mer varierade. Framförallt är det färre standardrace av typen tre varv på sluten bana – de har aldrig varit Horizons styrka. Det är ett väldigt öppet spel, och vägen från uppdragsstart till race kan ta lång tid när fartkameror, sevärdheter, vansinneshopp och massa annat drar i koncentrationen.