Trots många år på nacken fick free to play-skjutaren Planetside 2 förra året en av sina största uppdateringar någonsin, och nu är det dags igen. Expedition: Oshur har varit "på väg" i flera år nu, och i december släpps uppdateringen äntligen lös.

Den 17 november fyller spelet nio år, och då kommer en tvådelad kampanj att dra igång. Den andra delen släpps därefter i december, då vi till slut får sätta fötterna på den bortglömda paradisö som ska utöka spelets spelvärld. I ett inlägg på den officiella webbplatsen säger lead designer Michael "Wrel" Henderson att deras team är betydligt större idag än det var när man började prata om den nya kontinenten.

En av nyheterna är att alla spelets fordon nu kommer kunna interagera med vatten på olika sätt, vilket är behövligt eftersom det nya området består av en serie öar. Vanliga fordon med däck kommer puttra fram på vattenytan, svävare kommer chockerande nog att sväva ovanför vattenytan, fordon med larvfötter kommer att larva sig fram på havsbotten och flygande farkoster kommer att flyta under ytan som ubåtar.

Merparten av de traditionella vapnen fungerar dock inte under ytan, utan där är det specialiserade undervattensvapen och gamla hederliga knivar som gäller. Fokus kommer dock inte att ligga på strider under vattnet, utan det är mest ett sätt att ta sig runt i ö-världen.