I går släpptes Forza Horizon 5, och det blev stor succé direkt. Arkadracern har redan haft 4,5 miljoner spelare på alla plattformar sammantaget, skriver Xbox-bossen Phil Spencer på Twitter.

Det är mest någonsin för ett Xbox Game Studios-spel. Femman hade dessutom tre gånger fler spelare samtidigt än Forza Horizon 4 under premiärdygnet.

Spelet släpptes alltså officiellt i går, men det gick att börja spela redan i torsdags om du köpte en dyrare version av det. Och det lockade många – 1 miljon människor hostade upp sisådär 400 kronor extra för att komma igång fem dagar tidigare. Ingen dålig affär för Microsoft.

Forza Horizion 5 är släppt till Xbox (Series X/S och One) och pc (MS Store, Steam). Betygen är som sagt finfina – +90 i snitt på samlingssiterna Opencritic och Metacritic, och 4 av FZ-loggor här på din favoritsite – men samtidigt rapporteras om buggar och krascher med pc-versionen. Och Steam-köparnas omdömen ligger något lägre: i nuläget är de "Mestadels positiva", vilket indikerar att kritik finns. Enligt SteamDB har spelet som mest haft drygt 70 000 samtidiga spelare på Steam.