Det var meningen att Valves bärbara spelmaskin skulle börja skickas ut i december, åtminstone till de som lyckades göra sina beställningar tillräckligt snabbt. Tyvärr verkar det nu inte som att någon kommer få lägga vantarna på maskinen i år, eftersom Valve meddelat att de tvingas försena lanseringen till februari 2022.

Boven i dramat stavas materialbrist, och de säger att de gjort sitt bästa för att komma runt de globala problemen i distributionskedjan, men att komponenterna helt enkelt inte kommer fram till deras anläggningar tillräckligt snabbt. Därför siktar de nu istället på att börja leverera i februari 2022, och de som hade senare leveransdatum än december 2021 lär också få vänta längre än planerat. Man ska kunna se sitt uppdaterade leveransdatum på butikssidan.

Under den två månader långa väntetiden kan vi åtminstone glädja oss över att Valve håller på att gå igenom hela Steam-utbudet för att betygsätta spelen efter hur kompatibla de är med Steam Deck. Utöver det verkar de även angelägna om att låta användare modifiera eller fixa sina maskiner om de vill, även om det inte är något de rekommenderar.