Det är nog inte många som motsätter sig att Game Pass är en av de mest prisvärda investeringarna man kan göra som spelare i dag. Man får tillgång till massor av olika spel till ett lågt månadspris, och det inkluderar ofta helt nya spel. Många menar dock att det måste vara en enorm förlustaffär för Microsoft, men det tillbakavisar Xbox-chefen Phil Spencer.

I en intervju med Axios hade han följande att säga:

Jag vet att många gillar att skriva: Vi bränner pengar just nu för en framtida kruka med guld. Nej. Game Pass är väldigt, väldigt hållbart just nu som det är, och fortsätter att växa.

Han gick vidare med att säga att han alltid sätter målen högt och att Game Pass gör väldigt bra ifrån sig ur ett affärsmässigt perspektiv och är något som särskiljer deras plattform.

Vi vet inte exakt hur mycket pengar Xbox drar in på Game Pass, men den senaste officiella siffran är 18 miljoner prenumeranter. Take-Twos vd Strauss Zelnick antydde dock i ett samtal med Phil Spencer att siffran kan vara så hög som 30 miljoner, men det är inte bekräftat. Vi vet även att antalet prenumeranter växer så det knakar.