Ruined King: A League of Legends Story utannonserades 2019 och beskrevs som ett storydrivet rollspel med turordningsbaserade strider. Något släppdatum förärades vi aldrig med, men nu har spelet helt plötsligt släppts till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

Som vi ser i lanseringstrailern ovan får vi utforska spelvärlden ur ett isometriskt perspektiv, medan de striderna utkämpas ur en sidovy. Vår grupp kommer att bestå av olika champions från League of Legends, nämligen Miss Fortune, Illaoi, Braum, Yasuo, Ahri och Pyke.

Spelet utspelar sig i regionerna Bilgewater och Shadow Isles, och målet är att upptäcka vad som ligger bakom en dödlig, svart dimma. Striderna är som sagt turordningsbaserade, och inkluderar givetvis speciella "Lane Abilities", eftersom det trots allt är ett LoL-spel. Utöver det har gruppen även en gemensam Ultimate-mätare, som valfri karaktär kan använda för att nyttja extra kraftfulla förmågor.

Men överraskningarna slutar inte där, för Riot har även släppt Hextech Mayhem, som utannonserades för bara en vecka sedan. Det är en auto-runner kombinerad med ett rytmspel, och det gäller att hänga med i musiken för att orsaka maximalt kaos som vätten Ziggs. Spelet är som sagt ute nu, men endast till Nintendo Switch och PC.