En av veckans mest överraskande nyheter är otvivelaktigt att Alien: IsolationÅrets spel 2014 på FZ – ska släppas till både iOS och Android nästa månad. Portningen står Feral Interactive för, som även tog hand om Switch-versionen av spelet. De lovar att de lyckats bibehålla spelets AAA-grafik, gripande handling och skräckinjagande atmosfär, och att upplevelsen på mobil är helt utan kompromisser.

Gränssnittet är givetvis omdesignat för att stödja touch-kontroller, och allt ska gå att anpassa genom att ändra storlek och byta plats. Alternativt kan man givetvis spela med kompatibla kontroller eller till och med mus och tangentbord, åtminstone på iOS. Vi vet ännu inte vilka Android-enheter som kommer att stödjas, men för iOS är det följande som gäller:

Klicka för mer information

Iphone

Iphone 7 Plus
Iphone 8 Plus
Iphone X och senare
Iphone SE (2020)

Ipad:

Ipad mini 5 (2019) och senare
Ipad Air 3 (2019) och senare
Ipad 7 (2019) och senare
Ipad Pro 1st gen (2016), endast 12.9"-modellen
Ipad Pro 2nd gen (2017) och senare

Spelet släpps den 16 december på båda plattformarna, och att döma av App Store-sidan blir priset $14,99. Om möjligheten att hiva ner mobilen i fickan när det blir för läskigt inte räcker, kanske spelets mellansekvenser omklippta till en webbserie är lättare för nerverna?