Japp, det var väl oundvikligt. I helgen hölls ett slutet nätverkstest av Elden Ring, där deltagarna fick utforska en stor del av spelets öppningsområde. Det var dock inte hela regionen, utan det allt var omringat av dimmväggar som stoppade alla som försökte ströva för långt. Och givetvis har det funnits en skara spelare som spenderat hela helgen med att försöka ta sig förbi dessa väggar – och de lyckades.

Det möttes dessutom inte av ett ödelandskap av glitchar, försvunna texturer och ytor som saknar kollision, utan en mer eller mindre färdig region. Där fanns fiender av olika slag, och framförallt en gigantisk monsterbjörn som dödade spelaren på ungefär fem röda, och samtidigt rev ner ett träd på kuppen. Dessvärre försvinner björnen ner i marken under det andra försöket, så regionen kanske inte är så färdig trots allt.

Det finns nu ett flertal "out of bounds"-videor från nätverkstestet på Youtube, men aktar man sig för spoilers är det nog bäst att undvika dem, eftersom de visar en hel del av spelets omgivningar.