Ja, ni läste rätt. Utvecklaren Sloclap går emot strömmen och väljer att släppa sitt spel två veckor innan det släppdatum de tidigare delade med sig av. Det innebär att vi kommer kunna lira det på Playstation 4/5 och PC den 8 februari istället för 22 februari. Det har visserligen skjutits upp en gång tidigare, men det är likväl en trevlig överraskning.

En av de främsta anledningarna till att de väljer att tidigarelägga släppet är troligen att det släpps en del högprofilerade spel runt 22 februari, som Elden Ring. Några veckors andrum lär med andra ord göra sitt för att spelet inte ska begravas av större titlar.

Ett av inslagen i Sifu är att man när man dör får möjligheten att resa sig igen, vilket innebär att man åldras ett år. Men ju mer man dör, desto snabbare åldras man, och till slut kommer man inte kunna resa sig igen. Då är det bara att börja om igen, men man kommer att behålla alla ledtrådar om sina mål och vetskap om gömda vapen som man samlat på sig. Mer info om detta system i videon nedan, och i den andra videon berättar de om spelets strider.