Förra veckan drogs vd:n Bobby Kotick in i stormen av anklagelser om missförhållanden hos Activision Blizzard. I går kväll släppte företaget ett pressutskick med att man bildat en kommitté som ska se till att direktiv och riktlinjer för att förbättra arbetsmiljön efterlevs.

Kommittén leds av två personer som sitter i... Activision Blizzards styrelse. Samma styrelse som efter förra veckans anklagelser mot Kotick gick ut med att den hade fortsatt förtroende för att han handlat rätt och var rätt person att leda förändringsarbetet. Om två styrelseledamöter är rätt val för att återupprätta de anställdas förtroende för företaget känns väl tveksamt...

Relaterat: Nintendos USA-chef Doug Bowser (ja, han heter Bowser) har kommenterat Activision Blizzard-stöket i ett mail till de anställda. Mailet läckte och återges av Fanbyte, som senare fått äktheten bekräftad av Nintendo. Bowser skrev där att han följt anklagelserna om övergrepp och sexuella trakasserier, och att han finner det hela "oroande och störande".

Tidigare ska både Sony-chefen Jim Ryan och Xbox-bossen Phil Spencer enligt Bloomberg ha uttryckt sig i likande ordalag (här, här), vilket innebär att alla tre konsoljättarna har kommenterat händelserna.

I går rapporterade vi att Bobby Kotick uppgavs diskutera möjligheten att lämna vd-posten om man inte snabbt kommer tillrätta med missförhållandena. Men än sitter han alltså kvar.