Fanatec har i kväll avtäckt Gran Turismo DD Pro, ett rattpaket med direct drive-teknik till förhållandevis lågt pris för pc och Playstation-konsolerna.

Paketet innehåller basenhet, en ratt med Gran Turismo-tema, pedaler och bordsfäste. Det finns i flera varianter och det billigaste kostar 700 euro, cirka 7 000 kronor. Priset är alltså lägre än för Thrustmasters GT-brandade rattpaket T-GT (läs vårt test).

Ratten har Gran Turismo-tema – surprise!

Basenheten heter GT DD Pro presterar lika som höstens CSL DD-basenhet.

Basenheten är i stora drag en Playstation-kompatibel variant av CSL DD som släpptes tidigare i höstas och som bara funkar med pc och Xbox. GT DD Pro har samma vridmoment: 5 newtonmeter i basutförandet, eller 8 om du köper till ett kraftigare nätaggregat. Den funkar alltså med pc, PS5 och PS4, och enligt produktsidan ska den även funka med "andra plattformar" om själva ratten har stöd för det. Med andra ord: den bör funka också med Xbox. Vilket gör den betydligt mer attraktiv än CSL DD-basen om du har eller vill ha både Playstation och Xbox.

GT DD Pro kan förbokas med start den 26/11 och ordinarie leverans ska ske i mars. (Gran Turismo 7 släpps den 4 mars.) Men om är ivrig kan du hosta upp 150 euro exta för leverans innan jul.

I nuläget säljs inte rattbasen separat, den går bara att köpa i paket med GT-ratten, CSL-pedalerna (gas, broms) och ett fäste. Detta paket kostar alltså 699 euro. För 150 euro mer får du med nätagget som höjer vridmomentet från 5 till 8 newtonmeter. För ytterligare 120 euro får du även med en brospedal av load cell-modell.

Alla komponenter är kompatibla med Fanatecs övriga produkter. När basenheten börjar säljas separat (okänt när) kan du alltså utrusta den med vilka rattar, pedaler, handbroms och annat du vill.

För mer information om Fanatecs kraftiga prissänkning av dd-rattar, läs vårt test av CSL DD.