Det var ett tag sedan vi skrev något om den svenska megasuccén Valheim. Den första stora uppdateringen, Hearth and Home, släpptes i september och fokuserade på att ge oss fler möjligheter att bygga och inreda. Men nu sätter utvecklaren Iron Gate istället siktet på att ge något till de som främst gillar att utforska.

Igår släpptes faktiskt en mindre patch, som utöver lite buggfixar även lade till något nytt att skapa och antydde att något verkar försiggå i träsket... Nästa stora uppdatering till spelet heter Mistlands och ska tillföra en helt ny miljö som präglas av dimma. De delade med sig av bilden ovan, men är inte redo att avslöja vad som döljer sig under diset. I en AMA på Reddit sade de dessutom att uppdateringen inte kommer att släppas under 2021.

Något annat de jobbar med är att lägga till grottor till bergsområdena i spelet, som väntas bli bebodda av en viss typ av fyrfota varelser. Dessa hör dock inte ihop med Mistlands, utan är en del av en annan uppdatering.

Om du är en av dem som verkligen gillar musiken i Valheim kanske du vet att den sedan oktober har varit tillgänglig via Steam och Spotify. Nu ska den dessutom finnas på Deezer, Youtube Music och Tiktok, medan Apple Music får vänta ett tag till.