Roblox blev för ett tag sedan USA:s högst värderade spelföretag, och knuffade därmed ner Activision Blizzard till andraplatsen. Men företaget är inte utan problem, och ett av detta problem heter Ruben Sim. Bakom detta nick döljer sig en man som Roblox Corporation hävdar leder en "cybermobb", vars enda syfte är att förstöra för plattformen och dess spelare.

De har bannlyst Sim från plattformen, men eftersom han ständigt tar sig runt detta har de nu stämt honom i en kalifornisk domstol på motsvarande 14,6 miljoner kronor. Enligt stämningsansökan ska Sim bland annat ha ägnat sig åt sexuella trakasserier, laddat upp stötande bilder och använt rasistiska såväl som homofobiska skällsord på plattformen.

Än värre är att han, såväl som hans anhängare, i oktober i år ska ha lagt upp påhittade påståenden på Twitter om att polisen höll på att söka efter en extremist på Roblox Developers Conference, vilket ledde till att konferensen tvingades stänga medan polisen sökte igenom platsen på riktigt.

Utöver skadeståndet kräver Roblox Corporation även att Sim ska lämna ifrån sig alla pengar han tjänat på sitt beteende via bland annat Youtube och Patreon, samt att han ska tvingas radera alla sina sociala mediekonton.