Steam Deck-släppet blev nyligen uppskjutet till nästa år, men vissa tursamma utvecklare har redan tagit emot sina utvecklingsmaskiner. De har även fått en ny FAQ med vanliga frågor, och där hittar vi en del intressant information. En av frågorna är "Skulle Valve vara intresserade av att ha några Steam Deck-exklusiva titlar?"

Svaret på det är väldigt rakt och tydligt: "Nej, det är inte alls logiskt för oss. Det är en PC och bör helt enkelt spela spel som en PC." Ingen tvetydighet där inte, även om vi nog kan utgå ifrån att det kommer att släppas spel där man under utvecklingen haft Steam Deck i åtanke för att göra dem så lättspelade på enheten som möjligt, och kanske till och med titlar med Steam Deck som primär plattform.

Att Valve skulle ha ett mjukvaru-ess i rockärmen för att sälja så många Steam Deck-enheter som möjligt var det nog många som väntade sig, ungefär som med VR-exklusiva Half-Life: Alyx, men så verkar det alltså inte bli. Och på tal om VR så lyder en annan fråga: "Kommer Steam Deck att stödja VR". På det svarar Valve att det tekniskt sett är möjligt, även om de inte designat eller optimerat enheten för VR. De har dock sett vissa använda sig av hemmasnickrade lösningar för att få det att fungera.