Senast för ett par månader sedan försenade Techland Dying Light 2, då till 4 februari. Vi håller tummarna för att det verkligen släpps då, och i och med att de nu har meddelat att spelet gått guld verkar det onekligen som att datumet faktiskt kommer att hållas. Man ska dock inte vara helt säker på det, eftersom till exempel Cyberpunk 2077 som bekant försenades efter att det gått guld.

Men det är som sagt fortfarande två månader kvar till släppet, och Techland försäkrar att de kommer att spendera denna tid med att se till att upplevelsen blir så bra som möjligt. På senare tid har marknadsföringen för spelet dragit igång på allvar, och vi har bland annat fått en häftig live action-trailer som inte gick av för hackor.

De har dessutom släppt regelbundna utvecklingsdagböcker om allt från byggnader som kan restaureras till hur spelets vapen kommer att fungera. Ett av spelets främsta dragplåster är den öppna spelvärlden, och den ska vi faktiskt få en titt på i nästa utvecklingsdagbok, som kommer imorgon och ska bjuda på 15 minuters gameplay.