Det senaste året har varit tumultartat för det första Titanfall-spelet och Respawn Entertainment. De som fortfarande spelar det har bland annat klagat på att fuskare förstör spelet och gör det ospelbart. Detta missnöjde nådde sin kulmen när någon hackade Apex Legends, även det utvecklat av Respawn, under fanan "Save Titanfall".

Utöver detta har deras spel även utsatts för DDoS-attacker, och nu verkar Respawn ha bestämt sig för att spelet har nått vägs ände, åtminstone försäljningsmässigt.

I ett meddelande på Twitter skriver Respawn att Titanfall är en del av studions DNA och att det sju år efter släppet fortsätter att vara en innovativ inspirationskälla. Men från och med idag kommer de inte längre att sälja några fler exemplar av spelet, och det kommer även att tas bort från prenumerationstjänster den 1 mars 2022. De som redan äger spelet kommer kunna fortsätta spela, eftersom de planerar att hålla igång servrarna. De nämner dock inte hur länge så kommer att vara fallet.

De lovar även att Titanfalls universum kommer att leva vidare, idag genom Titanfall 2 och Apex Legends, och även i framtiden. Respawn-chefen Vince Zampella har tidigare sagt att han vill att Titanfall att serien ska göra comeback i framtiden, men att det i dagsläget inte är något de jobbar med.