Stalker 2: Heart of Chernobyl är efter många år ett faktum och ska släppas våren 2022. Det imponerade stort med sin gameplay-trailer under E3, inte minst grafiskt. Men allt ögongodis kommer givetvis med en del krav på hårdvaran, och enligt spelets officiella sida på Microsoft Store kommer spelet ta en rejäl andel lagringsutrymme i besittning.

"Uppskattad storlek: 180 GB" hävdar sidan, vilket är mycket för vilken plattform som helst, men framförallt för Xbox Series S. Den levereras trots allt med en 512 GB stor SSD, varav man bara kan använda 364 GB för spellagring – med andra ord kan Stalker 2 komma att ta upp hälften av det inbyggda lagringsutrymmet.

Nu ska detta givetvis tas med en nypa salt eftersom det inte bekräftats av utvecklaren GSC Game World, men vi kan nog åtminstone dra slutsatsen att spelet kommer att vara hyfsat stort.

Stalker 2: Heart of Chernobyl släpps som sagt våren 2022 till Xbox Series X/S och PC, och det finns tyvärr inga planer på att släppa det till Playstation 5, åtminstone inte i dagsläget.