Om bara tre dagar går The Game Awards 2021 av stapeln, och det ser verkligen ut att kunna bli en intressant tillställning. Vi vet sedan tidigare att 40–50 spel ska visas upp, varav 10 är helt nya. Och det verkar heller inte bara röra sig om några mindre projekt som ska utannonseras och visas upp, åtminstone inte om man ska tro Geoff Keighley.

I en intervju med USA Today pratar han om den första gameplay-trailern för Elden Ring, som visades upp på Keighleys Summer Games Fest i somras. Det hela ska ha planerats i 2–3 år, och han beskriver det som ett väldigt eftertraktat spel som verkligen levererade (sett till trailern). Men The Game Awards då? Så här säger Keighley:

I år? Jösses, vi har förmodligen fyra eller fem saker på den nivån. Jag ser verkligen fram emot att visa det för folk.

Huruvida dessa 4–5 inslag rör sig om utannonseringar eller nytt material från redan kända spel vet vi inte, men magkänslan säger att det blir en blandad kompott. Men vad det rör sig om kan vi bara drömma om. Det första gameplayet från Bethesdas Starfield vore onekligen trevligt, även om Todd Howard sagt att det förmodligen kommer att ske i sommar.

För oss i Sverige börjar sändningen klockan 2:00 på natten den 10 december.