Lagom till julhandeln får Xbox-ägarna höstens andra riktigt stora next gen-spel – Halo Infinite. Det släpps i morgon, men recensionerna dök upp i går och är överlag glada. Här på FZ delade Joel ut betyget 4; visserligen en svag sådan, men spelglädjen finns där, konstaterade han.

Många av våra kollegor är också positiva, och det ger ett rätt högt snitt på betygssamlingssiterna Metacritic och Opencritic. Den förra har efter 75 recensioner räknat fram ett snittbetyg på 86 av 100, med en handfull toppbetyg och ungefär lika många "Ett bra men inte superbra spel"-betyg. Hos alternativet Opencriticär snittet också 86 av 100, detta efter 115 recensioner.

Metacritic och Opencritic räknar fram sina snittbetyg på olika sätt. Den senare översätter rakt av till 100-skalan, medan Metacritic ger olika tyngd åt olika siter, utan att berätta hur detta påverkar snittet. Och som alltid när betyg direktöversätts kan det bli skevt eftersom det inte finns någon gemensam överenskommelse om exempelvis var mitten på skalan är. Som alltid: använd snittbetyg för att få en överblick av vad kritiker tycker, inte en exakt sanning.

Höstens andra Xbox-storspel - Forza Horizon 5 - fick ett ännu bättre mottagande, och nämns inte sällan när det pratas Årets spel-utmärkelser. Det är kul att äga Xbox (och pc) nu, får vi väl säga.