Halo Infinite var tänkt att släppas för drygt ett år sedan, men releasen sköts fram – och sker inte förrän imorgon, 8 december. Trots den väl tilltagna utvecklingstiden har 343i gjort det onödigt svårt för spelare att köra om kampanjuppdrag. Det har aldrig varit komplicerat med de gamla spelen, men i Halo Infinite-fallet krävs det att du skapar en ny sparfil. Varför gör ni på detta viset?

Skälet är att Halo Infinite anammar en open world-struktur, så du kan resa fritt genom världen för att plocka på dig sådant du missar – något som dessvärre inte gäller de två första uppdragen i spelet. Dessa platser kan du nämligen inte återvända till om du inte börjar på ny sparfilskula.

En talesperson för Microsoft bekräftar detta för Polygon.

The postgame does give you the option to keep exploring the wider environment, but for missions like the first two, where you're not on the ring yet, you can't replay from the same save file.

Open world-spel är inte alltid frikostiga med att låta oss återvända till gamla uppdrag, så i det avseendet är Infinite-lösningen inte kontroversiell. Halo-konnässörer är dock vana vid annat...