Steam har tagit avstånd från allt vad NFT:s heter genom att sparka ut alla spel som inkluderar dem. Ubisoft har å andra sidan välkomnat tekniken med öppna armar, och imorgon ska de öppna sin NFT-plattform Quartz. På den ska spelare kunna komma över "Digits", som alltså är NFT:s man kan använda i spel.

Projektet befinner sig dock i ett betastadie, så det är bara spelare i ett fåtal länder som kommer kunna testa plattformen inledningsvis, och Sverige är inte inkluderat. Till att börja med kommer Digits att vara tillgängliga till Ghost Recon Breakpoint på PC via Ubisoft Connect.

Men vad är då en Digit? I just Breakpoint är det utrustning som stämplats med ett unikt nummer och som har ett tillhörande ägarbevis som lagras i en extern blockkedja. Denna Digit kan sedan bytas eller säljas via externa plattformar, och man kan se vilka spelare som ägt det specifika föremålet tidigare.

Systemet använder sig av blockkedjan Tezos, som förlitar sig på proof of stake snarare än proof of work, för att på så sätt inte kräva lika hög energiförbrukning. Frågan är hur lockade spelare är av att få tillgång till föremål vars enda skillnad är några siffror på modellen. Att döma av upp- och nedtummarna på videon ovan verkar de dock inte hoppa av glädje.