För runt tre veckor sedan släpptes multiplayer-spelet Myth of Empires i early access på Steam, och har blivit riktigt populärt. Det är en sandlåda i samma anda som Ark: Survival Evolved, men nu har det inkommit anklagelser om att det kanske har tagit lite mer än andan från det spelet.

Steam har nämligen tagit bort Myth of Empires från sin butik, och på spelets officiella webbplats skriver utvecklaren Angela Game att de har blivit anklagade för upphovsrättsintrång, vilket de nekar till. De uppger inte vilka som ligger bakom anklagelserna, men Pcgamer rapporterar att det är Studio Wildcard och Snail Games, som utvecklar respektive ger ut Ark: Survival Evolved.

Dessa hävdar att Angela Games grundades av minst en tidigare anställd hos Snail Games China, och att vederbörande hade tillgång till Arks källkod. Efter att ha konstaterat att Myth of Empires hade många likheter med Ark, undersökte Studio Wildcard spelets exekverbara fil (executable), och säger sig där ha hittat hundratals gemensamma variabler, klasser och funktionsnamn.

Värt att ha i åtanke är att det endast rör sig om anklagelser i det här skedet, och att vi helt enkelt får vänta på att situationen utreds innan vi drar några slutsatser.