Efter mycket om och men har nu äntligen Halo Infinte släppts på Xbox och PC. Spelet drar in bra betyg överlag och vår egen Joel gav spelet en 4/5. Grannarna borta på Sweclockeras har med hjälp av sitt testlabb prestandatestat spelet på PC för att se hur det står sig rent tekniskt.

Testningen av spelet har utförts på 20 olika grafikkort och med ett testsystem som består av en överklockad Core i9-11900K på 5,0 GHz och 32 GB DDR4 med tighta timings. Bildfrekvensen tas upp med mjukvaran CapframeX och drivrutinerna som används är Geforce Game Ready Driver WHQL 497.09 samt Radeon Software Adrenalin 21.12.1 Optional, Allt med optimering för just Halo Infinite.

När 343 industries visade upp spelet för första gången fick spelet kritik för att det såg väldigt daterat ut. Studion gick då tillbaka till ritbordet och gjorde om större delen av modellerna. Det färdiga spelet ser betydligt bättre ute, även om det kanske finns mer att önska rent grafiskt från ett spel som släpps 2021. Enligt testet ska det dessutom finnas mer att hämta rent prestandamässigt då det visuella inte riktigt matchar hårdvarupåfrestningen. För den som är intresserad av detaljerna går hela testet att läsa om här.