Knappt har vi hunnit rapportera om att Ubisoft har uppdaterat varumärkesskyddet för Splinter Cell innan det dimper ner en till nyhet om serien. För Sam Fisher är på väg tillbaka, men inte i ett helt nytt spel (såvitt vi vet), utan i en remake av det första spelet.

Remaken ska göras i Snowdrop Engine, som framförallt har använts i The Division-spelen. Matt West från Ubisoft säger att de fortfarande är tidigt i utvecklingen och att spelet håller på att byggas om från grunden. De vill dock bibehålla originalspelets anda, och det kommer till exempel fortfarande att röra sig om linjära banor snarare än en öppen spelvärld.

Ubisoft Toronto står för utvecklingen, och de uppger själva att det finns många veteraner i teamet som jobbat på tidigare Splinter Cell-spel. De säger sig vilja bygga en stabil bas för Splinter Cells framtid, och i videon ovan säger de även att "seriens återvändo skymtas vid horisonten". Det låter alltså som att serien kan komma att återupplivas på allvar, såvida de inte bara hänvisar till VR-spelet som är på gång.

Vi har ännu inget släppdatum för Splinter Cell Remake, och det är heller inte spikat vilka plattformar det kommer att släppas på.