CD Projekt har förhandlat fram sig till en förlikning i aktieägarnas grupprättegång mot företaget, rapporterar The Verge. Hela ärendet kretsar kring att aktieägarna anser sig ha blivit vilseledda av CD Projekt vad gäller företagets ekonomiska resultat och förväntningar i och med lanseringen av Cyberpunk 2077. Enligt överenskommelsen ska CD Projekt betala 1 850 000 dollar, knappt 17 miljoner kronor, till aktieägarna mot att de senare släpper frågan.

Att lanseringen av Cyberpunk 2077 på många sätt var ett fiasko har nog ingen missat vid det här laget. Problemen på förra generationens konsoler ledde bland annat till att spelet togs bort från Playstations Store. Hela lanseringen resulterade i ett rejält fall för företagets börsvärde; aktien ligger idag på något under halva det värdet som den hade strax innan den ödesdigra lanseringen. Något som aktieägarna så klart inte var helt glada över, därav stämningen. Det blev också en rejäl smäll för företagets image och aktning, mycket av den goodwill som de byggt upp tidigare blev bortblåst.

Men trots alla problemen så sålde spelet riktigt bra. Utvecklingskostnaderna hade dessutom redan täckts in av förhandsbokningarna. Det är nog därför parterna gått med på en relativt liten summa sett på det stora hela, knappa två miljoner dollar.

Arbetet med patchar till spelet kommer att fortgå, första kvartalet 2022 ska den efterlängtade ”next-gen”-patchen släppas. CD Projekt tror att när allt väl är sagt och gjort och spelet fått de patchar som krävs, så kommer vi se på Cyberpunk 2077 som ett ”väldigt bra spel”. Vad tror du?