Innan jag går in på hur det hela går till vill jag återigen påpeka att detta troligen kommer att göra era sparfiler korrupta, så testa helt på egen risk. Halo Infinite släpptes som bekant utan co-op i kampanjen, vilket ska läggas till i en uppdatering som landar tidigast i maj 2022.

En flink spelare har dock kommit på ett sätt att glitcha sig in i ett ofärdigt splitscreen-läge på Xbox och visat upp det på Twitter. Tricket verkar vara hyfsat opålitligt och fungerar inte för alla, men till att börja med måste spelet vara i offline-läge. Därefter ansluter man en andra Xbox-kontroll och ger den en Xbox-profil. Starta kampanjen med den första kontrollen, tryck på start och gå sedan tillbaka. Tryck start på den andra kontrollen och lägg till dig i den första spelarens "squad".

Detta ska potentiellt dela skärmen i splitscreen. Om det fungerar så saknar dock den andra spelaren sin HUD och det finns en rad andra problem, inklusive med ljussättningen. Om en spelare dör måste man dessutom göra om hela processen, och med tanke på allt detta strul och framförallt de korrupta sparfilerna, är det nog bäst att helt enkelt vänta tills spelläget läggs till officiellt om några månader.