Twitter-kontot Playstation Game Size har återigen nosat runt i Playstations databaser och hittat lite intressant information. Denna gång är det filstorlekar och påstådda datum för förladdning som de delar med sig av, och spelen det rör sig om är Playstation 5-versionerna av Horizon Forbidden West och Elden Ring.

Först ut är Elden Ring, vars filstorlek uppges vara 44,472 GB, men det är utan dag ett-uppdateringen. Förladdningen sker sedan 23 februari, varpå det släpps 25 februari. Kommer det att leva upp till all hype? George R. R. Martin tycker åtminstone att det ser fantastiskt ut, men han är å andra sidan lite jävig eftersom han hjälpt till att skapa spelets värld.

Näste man till rakning är Horizon Forbidden West, som väger in på betydligt större 96,350 GB, utan dag ett-uppdatering. Playstation Game Size påpekar dock att vissa spel kan vara 10–20 GB större på databasen än de faktiskt tar upp på konsolen, så i det här fallet kan spelet alltså vara så "litet" som strax över 70 GB. Vi får dessutom en hel vecka på oss att förladda spelet, 11 februari, innan det släpps 18 februari.

Detta är som sagt inofficiella siffror och datum som kan komma att ändras, och ska därför tas med en nypa salt. De har dock varit pålitliga tidigare, så en viss fingervisning ger de oss ändå.