Fram tills nu har vi inte haft något spikat släppdatum för Final Fantasy VI Pixel Remaster, så vi kan kanske inte kalla detta för en regelrätt försening. Men i meddelandet som Square Enix publicerat på bland annat Twitter låter det onekligen som att målet var att släppa det tidigare och att de nu tvingats skjuta upp det till februari 2022.

De skriver att de behöver ytterligare tid för att polera och färdigställa spelet, och på så sätt ge spelarna bästa möjliga upplevelse. Vi har redan fått Pixel Remasters av de första fem spelen i serien, men just Final Fantasy VI anses av många vara det allra bästa i serien, åtminstone bland spelen från pixeleran, så visst finns det lite större press att verkligen leverera.

Tidigare Pixel Remasters har fått hyfsat bra mottagande från spelarna, med undantag för att Square Enix valt ett typsnitt för spelen som föll långt ifrån alla i smaken, och som sedermera fixats av moddare.

I och med släppet av denna sista Pixel Remaster kommer ett paket med alla spel att bli tillgängligt till ett rabatterat pris. Men de som inte kan eller vill lira på pc eller mobil då? Spelen kan komma att släppas till fler format, men inget är ännu bestämt.