Mer info från Edge Magazines intervju med Hidetaka Miyazaki om Elden Ring. Härom dagen fick vi höra att skaparen själv troligen inte kommer att spela spelet, och nu får vi veta lite mer om en aspekt av striderna. Sedan spelet visades upp har vi sett en hel del av den get-häst-liknande varelsen Torrent, som spelaren kan tillkalla och rida på. Den kan även nyttjas i strid, och vid möten med framförallt större bossar tycks han kunna ge en rejäl fördel.

Miyazaki försäkrar dock att gethästen inte är strikt nödvändig för några strider, utan bara en i raden av strategier man kan använda sig av. Samtidigt kan vi nog utgå ifrån att vissa strider lär bli lite knepigare utan den ädla springaren, såsom den drake och de bitiga ryttare vi såg prov på i nätverkstesten som anordnats.

Vill man heller inte använda Torrent för att utforska världen så finns det dessutom fast travel att använda sig av. Han är dock ordentligt bra på att hoppa, och undertecknad misstänker att det kommer finnas en hel del platser och hemligheter vi helt enkelt inte kan ta oss till för egen maskin.

Under tiden vi väntar på spelets släpp den 25 februari kan vi dregla över den matiga gameplay-genomgången och läsa Fredriks förhandstitt.